35 смачних дієтичних ідей, з чим їсти консервований тунець

Розповідати про його користь не буду — всі зожнікі та пепешнікі відмінно знають, що куряча грудка без шкіри та тунець в здоровому харчуванні наші батько й мати. Це білок. Дуже багато білка. Інше питання, що в наших широтах найчастіше ми можемо дозволити собі виключно тунець консервований і довго сушимо голову, з чим же його їсти. Щоб не тільки корисно, а й дуже смачно і зовсім не нудно.

У цій статті ви знайдете 35 крутих ідей, з чим же їсти консервований тунець, щоб до кінця другого тижня дієти вас не сіпало від одного виду консервної банки.

Корисність від «Паштету»: у всіх рецептах нижче використовується риба у власному соку, а не в маслі, оскільки вона в рази корисніше і містить менше калорій.

7 + простих способів, з чим їсти консервований тунець

1. Використовуйте банку консервованого тунця для приготування овочевого супу. Або замініть їм курку. Спочатку зваріть звичайний пісний суп, потім додайте подрібнений тунець. Не забудьте про пучок свіжої зелені.

2. Щоб урізноманітнити ординарний овочевий салат з тунцем, приготуйте заправку з грецького йогурту з невеликою кількістю гірчиці дижонської.

3. Ще один варіант замінити майонез в салаті з тунцем — збити блендером трохи сиру з грецьким йогуртом, додати в заправку дрібку солі та чилі.

4. Приготуйте правильний паштет на сніданок: збийте в блендері банку консервованого тунця з відварним яйцем і невеликою кількістю м’якого сиру типу маскарпоне. Хай живе ранковий протеїн!

5. Злегка обсмажте рибу в невеликій кількості оливкової олії, попередньо злив воду, додайте зелень і пропущений через часникочавку зубчик часнику. Корисний бутерброд з цілозерновим хлібом готовий!

6. Приготуйте паштет з відвареної квасолі, каперсів, оливкової олії, лимонного соку і консервованого тунця.

7. У решті решт, зробіть лазанью не з яловичим або курячим фаршем, а з тунцем!

Тунець консервований: з чим їсти? Ідеї ​​салатів

«Нісуаз»

Змішайте банку тунця з пучком нарізаного салату ромен, половиною склянки помідорів чері (нарізати половинками), невеликою кількістю оливок без кісточок. Додайте нарізаний смужками обсмажений в оливковій олії болгарський перець. Заправте 2 ст. л. бальзамічного оцту.

Салат зі шпинатом

У глибокому салатнику з’єднайте пучок подрібненого листя шпинату, тонко нарізаний червоний лук, 1 стакан відвареної білої квасолі та банку тунця. Додайте 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. винного оцту, по дрібці солі та перцю.

Салат з кіноа

Варіант № 1

Змішайте 2 склянки відвареного кіноа, додайте банку тунця, чверть склянки фісташок, посипте сиром фета. Заправте оливковою олією.

Варіант № 2

З’єднайте стакан кіноа, банку тунця, половину ст. л. оливкової олії, нарізаний скибочками огірок, 1 ст. л. сушеної журавлини, третину пучка подрібненого листя шпинату. Заправте лимонним соком, сіллю і перцем на смак.

Італійський салат з квасолі та тунця

Змішайте 250 г відвареної пасти з твердих сортів пшениці та банку тунця. В іншій мисці приготуйте заправку: 6 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. червоного винного оцту і 2 пропущених через часникочавку зубчики часнику. Заправте салат. Перед подачею притрусіть подрібненим свіжим базиліком.

Салат з авокадо

Вам знадобляться 2 банки тунця, пюре з 1 авокадо, пів склянки нарізаного стебла селери, пів склянки подрібненого червоного лука, половина нарізаного червоного яблука і чверть склянки подрібнених волоських горіхів. Заправка: 1 ст. л. винного оцту, 1 ч. л. сушеного кропу, половина ч. л діжонської гірчиці, чверть ч. л. кмину. Сіль і перець на смак.

Грецький салат

Змішайте 1 банку тунця, 1 нарізаний скибочками огірок, 1 ст. л. дрібно нарізаної цибулі шалот, чверть склянки йогурту, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. цедри лимона. Заправте оливковою олією, невеликою кількістю свіжого рубаного кропу і петрушки. Перед подачею охолодіть салат протягом години.

Пікантний салат з манго

Змішайте банку тунця з лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем. Додайте нарізаний кубиками авокадо і половину манго. Збризніть кунжутним маслом, соусом чилі та посипте насінням кунжуту.

З чим їсти консервований тунець?

Домашні бургери

Варіант № 1

Змішайте банку тунця з сирим яйцем, сухарями з цілозернового хліба, італійськими травами, сіллю і перцем. Сформуйте котлету та обсмажте на сковороді до золотистого стану з двох сторін. Що робити далі, ви знаєте.

Варіант № 2

Змішайте банку тунця, 3 ст. л. панірувальних сухарів, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. діжонської гірчиці та половину збитого яйця. Сформуйте велику котлету. Смажте на сковороді на середньому вогні з кожного боку до коричневого кольору.

Вариант № 3

Смешайте 2 банки тунца с 1 взбитым яйцом, четверть стакана мелко нарезанной петрушки, четверть стакана панировочных сухарей, 1 ст. л. греческого йогурта, 1 ст. л. лимонного сока, мелко нарезанный болгарский перец и щепотку соли. Разделите на 5-6 частей. Сформируйте котлеты и обжарьте в течение 2-3 минут с каждой стороны до хрустящего золотисто-коричневого цвета.

Корисність від «Паштету»: перед тим як будете формувати бургер з котлетою з тунця, видаліть зайве масло за допомогою паперових рушників. Ми ж за пп, хоч і за гнучким графіком.

Смачні та поживні закуски

1. З’єднайте тунець з тертим сиром пармезан, оливковою олією і перцем, викладіть начинку в шапочки від печериць. Випікайте 15 хвилин при 220 градусах.

2. Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточку. Змішайте тунець з грецьким йогуртом і діжонською гірчицею. Нафаршируйте половинки авокадо. Корисний сніданок або вечерю для двох готовий.

3. Перебийте в блендері 2 зубчики смаженого часнику, банку тунця, банку консервованої квасолі, 1 ст. л. каперсів, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. свіжого орегано, 1 ч. л. лимонного соку, додайте сіль і перець на смак. Подавайте паштет з крекерами або грінками.

4. 1 банка тунця, 2 ст. л. рубаних волоських горіхів, половина склянки винограду, 1 стебло рубленої селери, 1 ст. л. легкого майонезу і мелений перець на смак. Подавайте закуску з нарізаними кисло-солодкими яблуками.

Тапенада (густий соус) з тунця і оливок

Перебийте в блендері половину склянки чорних оливок без кісточок, половину склянки зелених оливок, 2 ст. л. каперсів, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. цедри лимона, 1 ч. л. апельсинової цедри, подрібнений зубчик часнику, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. сушеного чебрецю і 1 ч. л. сушеного орегано. Подавайте з крекерами або грінками. Або начиніть закускою половинки маленьких перчиків, як на фото вище.

Італійська паста з тунцем

Запіканка з пасти

Відваріть дві склянки пасти з твердих сортів пшениці. Розігрійте духовку до 220 градусів. У глибокому посуді змішайте макарони, 2 склянки тертого сиру чедер, 2 склянки тертого сиру моцарела, 1 яйце, 1 стакан молока, 1 ст. л. оливкової олії, 1 банку тунця, по дрібці солі та перцю. Запікайте 25-30 хвилин.

Паста путтанеска з тунцем

Змішайте 2 подрібнених зубчики часнику, 400 г нарізаних кубиками помідор без шкірки, 1 дрібно нашатковану цибулину, половину склянки поділених на половинки оливок без кісточок, 2 ст. л. каперсів, по дрібці солі та перцю.

Помістіть суміш у глибоку сковороду і тушкуйте 10 хвилин. Додайте 2 банки тунця і готуйте ще хвилину. Ваш ідеальний соус до пасти готовий. Залишилося тільки її зварити. Перед подачею посипте кожну порційну тарілку свіжої рубаною петрушкою.

Паста з тунцем, руколою і гострим томатним соусом

Нагрійте 2 ст. л. оливкової олії і 4 подрібнених зубчики часнику у великій сковороді. Додайте половину ч. л. червоного перцю та 1 ч. л. сушеного орегано. Смажте 30 секунд. Додайте 1 банку тунця, 1 стакан відварених бобів і 1 банку томатного соусу. тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин. З’єднайте з відвареної відповідно до інструкції на упаковці пастою.

Смачного! Тепер ви точно знаєте, з чим їсти консервований тунець. І більше ніяких сумних зітхань і вигуків в стилі: «Фу, консерви!».

Поделиться: