Класичний рецепт холодного борщу на кефірі

Классический рецепт холодного свекольника на кефире

Літо в самому розпалі, тому продовжую тему легких холодних супів, які втамовують не тільки голод, а й спрагу. Про гаспачо я вже розповіла, звичайна окрошка набридла, тому готуємо класичний холодний борщ на кефірі. Рецепт з фото додається.

Цікавість від «Паштету»: цей суп прийшов до нас з Литви, де його заведено заправляти максимально жирним кефіром.

Класичний холодний борщ — рецепт на кефірі, інгредієнти на 4 порції:

  1. 2 буряки середнього розміру
  2. 3-4 варених яйця
  3. Пучок зеленої цибулі
  4. ½ пучка петрушки або кінзи
  5. 200 г молодого редису
  6. 1-2 огірки
  7. 2-3 картоплини за бажанням
  8. Сіль, перець на смак

Классический рецепт холодного свекольника на кефире

Покрокове приготування:

Крок 1: Буряк відварюємо або запікаємо в духовці протягом півтора години, попередньо загорнувши у фольгу. Смак запеченого овоча більш насичений, а за своєю структурою він виходить менш водянистим.

Всі овочі ретельно промиваємо, висушуємо і приступаємо до готування. Першимна дно каструлі йде буряк, порізаний на кубики, або натертий на великий тертці.

Классический рецепт холодного свекольника на кефире

Крок 2: Слідом відправляємо огірки та редиску. До речі, купуючи останній, віддавай перевагу круглим, а не довгастим редискам, оскільки вони містять менше нітратів.

Дрібно шаткуємо зелень. Все складаємо в каструлю. В останню чергу додаємо варені яйця. Якщо хочеш, можеш нарізати їх на половинки та покласти в тарілки перед подачею.

Крок 3: Ретельно перемішуємо вміст каструлі. В оригінальному рецепті борщу також присутня картопля — її можна заздалегідь відварити та додати до решти інгредієнтів або запекти в мундирах і подавати замість хліба.

Классический рецепт холодного свекольника на кефире

Крок 4: Багато господинь заправляють суп кефіром відразу ж. Я не раджу, якщо у твої плани не входить з’їсти каструлю в один присід. Краще робити це прямо в тарілці.

Як я вже писала вище, в оригінальному рецепті холодний борщ заправляється жирним кефіром. За бажанням можна додати в нього трохи сметани та мінеральної води з газом. Посолити, поперчити й насолоджуватися охолоджуючим літнім смаком.

Классический рецепт холодного свекольника на кефире

Корисність від «Паштету»: якщо тобі подобається більш кислий суп, наближений до окрошки на квасі, приправ його невеликою кількістю яблучного оцту — литовці так і роблять.

Власне, все. Твій літній обід готовий.

Як приготувати класичний холодний борщ на кефірі, ти дізнаєшся з відео рецепта нижче:

Поделиться: