Чай з обліпихи — 5 крутих рецептів як у ресторані

чай из облепихи рецепт как в ресторане

Обліпиховий чай допоможе зігрітися в холодну погоду і не захворіти. Це вітамінна бомба і джерело природних компонентів, які зміцнюють імунітет, дарують заряд бадьорості та енергії і роблять благотворний вплив на весь організм. Насичений смак ресторанного напою легко відтворити в домашніх умовах і насолоджуватися чаєм в будь-який час. Розповідаємо, як приготувати найсмачніший чай з обліпихи — в цій статті ви знайдете 5 рецептів як у ресторані.

Корисність від «Паштету»: обліпиховий чай можна готувати з будь-якими фруктами і ягодами, додавати малину, полуницю, різні цитрусові. А зі спеціями експериментувати можна до нескінченності — гвоздика, кориця, бадьян і безліч інших відмінно підходять до напою. Заварювати можна не тільки ягоди, а й листя — відвар з них вважається цілющим і несе енергію.

Чай з обліпихи — рецепт як у ресторані з медом

чай из облепихи рецепт как в ресторане с медом

Готувати обліпиховий чай можна як з свіжих, так і з заморожених і висушених ягід. Смак і вітамінна цінність від цього не змінюються.

Інгредієнти на 1 порцію (250 мл):

  1. 2-3 ст. л. ягід
  2. 1 ч. Л. листового чаю
  3. Мед за смаком

Покрокове приготування:

Крок 1. Ягоди розітріть в ступці, подрібніть в блендері або просто розімніть ложкою. Якщо ви використовуєте заморожену обліпиху, то залийте її невеликою кількістю окропу і потім розімніть.

Крок 2. У заварник складіть листовий чай (чорний або зелений) і пюре, залийте окропом.

Крок 3. Щоб чай вийшов більш концентрованим, дайте йому настоятися 10-15 хвилин і потім перелийте в чашку. Щоб температура чаю збереглася довше, перед приготуванням обдайте заварник окропом.

Найзручніше готувати обліпиховий напій в френч-пресі, так його не доведеться проціджувати від гущі. А ще за допомогою поршня можна легко розчавити ягоди в пюреобразной стан.

Чай з обліпихи — рецепт як в ресторані з апельсином

чай из облепихи рецепт как в ресторане с апельсином

Цитрусовий смак і аромат чудово поєднуються з обліпихою і тільки підсилюють її вітамінні властивості.

Інгредієнти на 2 порції (500 мл):

  1. 4 ст. л. ягід
  2. ½ апельсина
  3. 1 паличка кориці
  4. Підсолоджувач за смаком

Покрокове приготування:

Крок 1. Свіжі ягоди пюріруйте в блендері, протріть через дрібне сито, щоб не було кісточок. Якщо ви використовуєте заморожену обліпиху, додайте в чашу блендера 100 мл окропу і витримайте 5 хвилин, щоб обліпиха розморозилася.

Крок 2. Помийте апельсин і наріжте тонкими скибочками.

Крок 3. Складіть в заварник всі підготовлені складові, залийте окропом і настоюйте 10-15 хвилин, укутавши ємність пледом або рушником.

Крок 4. Перед подачею додайте підсолоджувач — цукор, сироп або мед.

Чай з обліпихи — рецепт як в ресторані з імбиром

чай из облепихи рецепт как в ресторане с имбирем

Пекучий імбир з гірчинкою в тандемі з обліпихою допоможе моментально зігрітися навіть при сильному переохолодженні

Інгредієнти на 2 порції (500-600 мл на виході):

  1. 4-5 ст. л. обліпихи
  2. 2 ст. л. тертого імбиру
  3. 1 лимон
  4. 2-3 зірочки бадьяна

Покрокове приготування:

Крок 1. Очистіть шкірку з імбиру і натріть його на дрібній тертці. Кількість кореня можна зменшити, якщо вам не подобається концентрований смак.

Крок 2. Видавіть сік з 1 лимона.

Крок 3. Перетріть в пюре обліпиху і з’єднайте з іншими компонентами. Залийте все окропом і настоюйте мінімум 10 хвилин.

Максимально зберегти тепло і добитися насиченого смаку можна шляхом заварювання обліпихового чаю в термосі.

Чай з обліпихи — рецепт як в ресторані з м’ятою

чай из облепихи рецепт как в ресторане с мятой

Залежно від пропорцій, провідна роль в напої може належати як м’яті, так і обліписі. Якщо ви хочете зосередитися на облепиховом смаку, обмежте м’яту декількома листочками — додайте лише для додання особливого аромату.

Інгредієнти на 2 порції (500 мл):

  1. 2-3 ст. л. обліпихи
  2. 2 ч. л. крупнолистового чаю
  3. 2 шматочки лимона
  4. Гілочка м’яти
  5. Мед за смаком

Покрокове приготування:

Крок 1. В окремій ємності заваріть чай з м’ятою і лимоном.

Крок 2. Заморожені ягоди промийте під теплою водою і дайте відтанути. Розімніть ложкою і змішайте з медом.

Крок 3. Коли чай трохи охолоне, додайте перетерту обліпиху з медом.

Крок 4. Розлийте чай в чашки через ситечко.

Окреме заварювання чаю допоможе зберегти максимальну кількість вітаміну C в обліписі і не допустить руйнування корисних елементів в меді.

Обліпиховий чай з айвою

чай из облепихи рецепт как в ресторане с айвой

У мережі ресторанів японської кухні готують дивовижний чай з обліпихою та варенням з айви. Щоб відтворити його на власній кухні, не потрібно бути знаменитим шеф-кухарем. В результаті вийде концентрований напій з вишуканим смаком і чарівним ароматом.

Інгредієнти на 1 порцію (300-350 мл)

  1. ¾ склянки ягід обліпихи
  2. 2 ст. л. варення з айви
  3. 2 ст. л. грушевого сиропу
  4. 1 ч. л. листового чаю
  5. 0,4 л окропу
  6. Мед за смаком

Покрокове приготування:

Крок 1. Подрібніть добірні ягоди в блендері або ступці, з’єднайте з медом.

Крок 2. Помістіть заварені листя чаю, варення і сироп, додайте пюре з обліпихи з медом.

Крок 3. Залийте суміш окропом і витримайте 5 хвилин. Процідіть напій і подавайте гарячим.

 

Поделиться: