Апельсиновий джем в домашніх умовах з цедрою — рецепт за 60 хвилин

апельсиновый джем в домашних условиях с цедройВеликий закон дорослішання № 3.14: дивлячись на гору тугих і соковитих апельсинів, хочеться не об’їстися ними до діатезу або залити красиву фоточку в Інстаграм, а зварити джем. Ароматний, густий, тягучий і яскравий. До чаю, сирників, печива. І щоб легко, без проблем і довгого залипання на кухні.

Ділюся рецептом, як приготувати саме такий апельсиновий джем в домашніх умовах з цедрою всього за годину. Без пектину, желатину і желфіксу.

Зміст:

Необхідні інгредієнти на 2 баночки джему об’ємом по 200 мл:

  1. 4 великих апельсина загальною вагою близько 1 кг без шкірки
  2. Сік 1 лимона
  3. 5 бутонів гвоздики (можна додати кардамон, бадьян, паличку кориці тощо)
  4. Половина склянки води
  5. Половина кг цукру

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Апельсиновий джем в домашніх умовах з цедрою — покроковий рецепт

Крок 1: фрукти миємо, просушуємо паперовим рушником, натираємо шкірку на крупній тертці.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Крок 2: очищаємо білу частину гострим ножем. Максимально видаляємо перетинки і насіння, нарізаємо цитрусові дрібними шматочками.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Крок 3: цукор змішуємо з водою і варимо сироп до повного розчинення крупинок.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Крок 4: всипаємо апельсини і спеції.

В кінці варіння ми будемо їх видаляти, тому бутони гвоздики, зірочки бадьяна або зерна кардамону можна попередньо загорнути в марлю, потім опустити в каструлю. Особисто я цього не роблю і використовую для цих цілей звичайну ложку.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Крок 5: варимо джем під відкритою кришкою протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

Стадії його перетворення з сиропу з апельсинами в густу карамельну масу видно на фото нижче. На останньому етапі додаємо лимонний сік, видаляємо спеції.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Крок 6: практично готовий джем з’єднуємо з цедрою і, продовжуючи мішати, варимо ще 5-7 хвилин.

Якщо хочете, щоб джем був ідеальної однорідної консистенції, перед додаванням цедри, перебийте масу блендером.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Крок 7: ще гарячий десерт розливаємо по заздалегідь простерилізованих баночках та зберігаємо в холодильнику.

За консистенцією він виходить дуже густим, тому необхідності використовувати желатин, пектин або желфікс немає.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Як я вже писала вище, із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 2 баночки по 200 мл кожна, а вся процедура приготування займає не більше години, включаючи підготовчий етап.

апельсиновый джем в домашних условиях с цедрой

Корисність від «Паштета»: банки для варення я стерилізую в мікрохвильовці. Ставлю чисті скляні ємності, наливаю в них приблизно на палець води, в СВЧ-піч на 40-60 секунд. Кришки розміщую поруч і включаю середню потужність.

Смачного!

Поделиться: